GT3-2017 – Óvás

Kezdőlap Fórumok Assetto Corsa AC – Bajnokságok GT3-2017 GT3-2017 – Óvás

13 bejegyzés megtekintése - 1-13 / 13
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #2051
  psl_admin
  Felhasználó
  #2458
  Somogyi Péter
  Adminisztrátor

  ÓVÁS 40 IK KÖR CÉLEGYENES VÉGE Loránt soma..

  Mivel mindenkinek más a raplay majd az enyémet kirakom így időt kár lenne írnom így a helyszint írom le..

  #2459
  Will
  Adminisztrátor

  ÓVÁS – Somaher kontra Lóránt
  A BT (természetesen Soma nélkül) megvizsgálta az esetet. Lóránt csak nagyon kis mértékben tért el az előző körökben autózott ívétől, valószínűleg nem csúszott volna le, ha Soma nincs ott. Mivel ott volt és kissé más íven fordult, ezt figyelembe kellett volna vennie Lórántnak. A kilökés Somát nagyon hátravetette így az óvás jogos!

  A Szabályzatban írt büntetési tételtől (20 mp + Figyelmeztetés) a BT eltér a kialakult helyzetnek megfelelően. A büntetés 20 mp. és mivel így pont Soma elé kerül Lóránt a beérkezési sorrendet tekintve, mögé soroljuk. Ugyanakkor a figyelmeztetést eltöröljük, tehát azt nem viszi tovább magával a kemény büntetést kompenzálandó.

  #2491

  Óvni szeretnék,
  Mivel a replay-m nem az időmérő elejétől ment, hanem hamarabbról, ezért nem tudok pontos időt mondani.
  Név: Kornel Bana
  Óvott: Joky
  Időpont: 21.kör első sikán
  Leírás: Gyevi megelőzött a célegyenesben, Joky jött mögöttem. Az első féktávot Gyevi elrontotta, ezért sokkal később, meredekebben tudta befordítani az autóját, a sikán bejáratánál ezt láttam, próbáltam jobbra kihúzni a gépet, hogy ne menjek neki. Joky jött hátulról, nem tudom mennyit láthatott az előttem történtekből, de sikerült meglöknie, amitől elindult a gép kifelé a pályáról. Ezzel vesztettem egy pár másodpercet, ami 1 pozícióba került a végjátékban.

  #2538
  Will
  Adminisztrátor

  ÓVÁS és BÜNTETÉSEK:
  Most nagyon nehéz helyzetben volt a BT, ezért sokszor megnéztük az óvott esetet (természetesen Kornél nélkül tárgyaltuk ki). Nem értettünk egyet, de végül kialakult egy közös döntés:
  Az adott helyzetben Kornélnak a versenyhelyzetből adódóan kellett még inkább jobbra húzódnia, tehát ő ezzel azt kerülte el, hogy nekimenjen Lórántnak. Jokynak tulajdonképpen peches helyzet adódott, ugyanis nem látta ezt jól, de az így is tény, hogy kiforgatta Kornélt. Kicsit több fékkel elkerülhette volna a balesetet és a következő egyenesek valamelyikében meg tudta volna előzni Kornélt.
  Tehát a BT úgy döntött, hogy az óvásnak helyt ad, de a szabályzatban lévő “20 mp. + Figyelmeztetés” büntetési tételtől eltér, enyhíti azt a fenti okok miatt.
  Joky így csupán 1 hely hátrasorolást kap, tehát ő lesz a 4. és így a következő versenyen nem ő kapja az 50 kg ballasztot.

  Pinczés boxutcába hajtása egyértelmű büntetési tételt von maga után: 15 mp a futamidőhöz, amellyel 2 hellyel kerül hátrébb, Síró Szabi mögé.

  Csaba 0.19 km/h-ás sebesség átlépése is feladta a leckét a BT-nek. Végül az a döntés született, hogy a 80-as határ ilyen kis mértékű átlépése kisebb mértékű büntetést von maga után, de ezt nem akarjuk fix számokban meghatározni, adott pályán, adott helyzetben fogunk egyedileg dönteni a jövőben is.
  Tehát Csaba 5 mp-es büntetést kap, amellyel tulajdonképpen marad helyén, azaz, mivel Joky egy hellyel való hátrasorolást kapott, Csaba lett hivatalosan a 3., így Virginiában kap 50 kg-ot. 😉

  #2568

  Sajnos, de kénytelen vagyok óvni.
  Név: Siró Szabi
  Óvott: Will
  Időpont: rajt utáni első kanyar.

  #2569
  Will
  Adminisztrátor

  Óvás:
  Név: Will
  Óvott: Soma
  Hely: 29. kör a hátsó egyenes teteje, vége

  #2575
  Somogyi Péter
  Adminisztrátor

  Will az óvásod 20 óra után érkezett 🙂 csak vicceltem

  #2577
  Will
  Adminisztrátor

  😀
  A szabályzatunkban ez van:
  “Az óvást a futamot követő 24 órán belül fogadja be és vizsgálja ki a BT, az ezután benyújtott óvást nem veszik figyelembe!”

  Ha a futam kezdetét (19:30-at) tekintjük a 24 óra indulási idejének, akkor már Szabi is kilógott. Ha a futam végét, akkor én is benne vagyok. 😀

   

  #2581

  Óvások és büntetések

  Most sem volt egyszerű dolga a BT-nek.
  Willnek a rajt utáni kavarodás okozása miatt egy 20 másodperces büntetés jár, továbbá magával visz egy figyelmeztetést.
  Soma szintén kap egy 20 másodperces büntetést a kemény védekezése miatt.

  Senki nem hajtott gyorsan a boxutcába.

  A helyezések a büntetések kiosztása után nem változtak.

  #2693
  Joky
  Felhasználó

  Óvás:
  Név: Joky
  Óvott: Will
  Időpont: Első kör utolsó kanyar előtt. Meglökött hátulról, így utolsó helyre estem vissza és egy játékost kiütöttem a versenyből és többeket is hátrébb raktam ezzel a balesettel.

  #2694
  Lóránt
  Felhasználó

  Óvás:
  név Lóránt
  Óvott Joky
  időpont: Első kör utolsó kanyar felborultam.

  #2695
  Somogyi Péter
  Adminisztrátor

  ÓVÁS és BÜNTETÉSEK:Donington

  Loránt Óvása elutasítva mert Pénzes József nem tehetett az őt ért balesetért
  Indoklás Pénzes József autója ebben az esetben már irányítatlanan volt és nem saját hibájából lökte ki Lorántot a pályáról.

  Pénzes József Óvása elfogadva Will nem jól mérte fel a távolságokat ezért kibillentette Pénzes József autóját és így balesetet okozott. Nagy vita van a BT mögött és ezt muszáj kiírnom magamból az hogy Wilmos Paár ADMIN ez most hátrány számára mert most amit kap büntetést szigorúbb mint amit valós helyzetben kapnia kéne.De a pontverseny alakulásába már ha egy mód van rá már nem szerettünk volna belenyúlni főleg úgy hogy mi is érintettek vagyunk.
  Indoklás Az első futamon 18 an altunk a rajtrácson most 10 en a büntetés ha 20 mp kap will akkor az 5 ik helyen végez viszont a kevés szereplő miatt ez nem ugyan az mint az első versenyeken ahol sokkal többen szerepeltünk így hátrányos helyzetbe kerülnek a vétlen és jól szereplő versenyzők is de még nagyobb előnybe hozunk olyanokat akik ha nagyobb szereplős a rajtrács valószínűleg nem ott végeztek volna ahol most … ne tessék félreérteni nem vezetői tudásról beszélünk hanem óriási súlytöbbletről és ebből adódó felzárkozásról ha súlyod van a 10 helyen és előtted még 9 en vannak az nem ugyan az mintha csak 3 hely választ el De mintelötte írtam fenn most nem vesszük el Will helyezését ezért megkapja a 70 kg súlyhátrányt és kap egy bokszáthajtásos büntetést amit a futam első 5 körében le kell töltenie … így a felzárkózás lehetősége nagyon csekély a pontszerző helyekre de mint írtam előbb ez attól is függ hányan leszünk a rajtrácson ez a BT döntése ha valaki nem ért egyet kérem PRIVÁTBA írjon számomra mert vállalom a felelösséget a BT döntésért …..

13 bejegyzés megtekintése - 1-13 / 13
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.