Bemutatkozás

Bemutatkozik a PerFectSim League!

Közösségünk 2014 márciusától létezik ebben a formában. Korábban a Codemasters F1-es programjaival rendeztünk bajnokságokat (F&F liga néven). De “megízleltük” a komolyabb szimulátoros kihívások világát, és persze meg is szerettük. Alapítónk, Somogyi Péter (Soma) vitte és segítette a csapatot a versenyzés eme élményei felé.

Első időkben az Assetto Corsa volt a bajnokságaink alapja, de önálló és kizárólagosan Perfectsim szervezésű bajnokság ekkor még nem volt. Csapatunk tagjai társligáinkkal (HR1FRT liga és HOPTO liga) közösen szervezett bajnokságokon mérték össze erejüket, versenyeztek élménydús futamokon.

2015 végén csatlakozott a csapatunkhoz néhány gocompete ligatag, köztük Paár Vilmos (Will), aki addig, 2014-től kezdődően a gocompete-en belül a sikeres (14-16 versenyzős) Assetto Corsa bajnokságokat szervezett. Ligaalapítónk, Somogyi Péter ekkor kereste meg Paár Vilmost, lenne-e kedve csatlakozni hozzá, és együtt dolgozni vele a PerFectSim jövőjén.

2016 elején a felbővült szervező gárdával indult a sikertörténetünk. Elindult az első önállóan, kizárólag a PerFectSim által – az Assetto Corsaval – szervezett bajnokság. A közösségünk már ekkor olyan szintre duzzadt, hogy tele rajtrácsokkal ment végig és nagyon élvezetesre sikeredett a legelső bajnokság. A csapat azóta folyamatosan bővül és a szervezők által kitalált újításoknak köszönhetően mindig izgalmas versenyeket vívunk egymással.

2017-ben új vizekre eveztünk és belekóstoltunk a Raceroom-ba is. Olyannyira, hogy 2017 szeptemberétől egy nagyon sikeres, izgalmas és élőben közvetített DTM bajnokságot is lebonyolítottunk.

Azóta töretlenül indítunk Assetto Corsa (Floszmann Balázs szervezésében) és Raceroom bajnokságokat, melyeket hetenként felváltva tartunk (egyik héten AC, másik héten RR), így tagjaink mindkét szimulátornak hódolhatnak.

Ha van kedved egy jó közösséghez tartozni, ha van kedved erős mezőnyben versenyezni, netán kezdő vagy és szeretnél fejlődni, ehhez segítség kell, akkor itt a helyed, vedd fel a szervezőkkel a kapcsolatot, csatlakozz, versenyezz velünk!

Vélemény, hozzászólás?