RR-WTCR-2019 ÓVÁS

Kezdőlap Fórumok RaceRoom RR – Bajnokságok RR-WTCR-2019 RR-WTCR-2019 ÓVÁS

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #7029
  Will
  Adminisztrátor
  #7118
  DankaiG
  Felhasználó

  Sziasztok.
  Óvást szeretnék beadni.

  Óvás Formája:verseny közben kilökés
  Név: Dankai Gábor
  Óvott: Szabó Ferenc
  Helyszín:MOTORSPORT ARENA OSCHERSLEBEN.
  Leírás: 1.futam 3.kanyar.bal kanyarba érkezvén a belső iven voltam mikor Ferenc behuzta elém az autot, itt még az ütközést tudtam hárítani, full fékkel, a Ferenc autoja hátulját suroltam amitől nagyon kis mértékben megcsúszott, de azt lehetett korrigálni. Majd kanyarból kijövetelkor a bal szélén voltam kigyorsításnál, jobbról Szabó Ferencet igyekeztem elhagyni, közben középre húzódva lassan. Az autóm gyorsabb volt igy simán meg tudtam volna előzni. Ő a jobb oldalról egyszerűen balra nekiment az auto oldalamnak amitől az auto kikerült a pályáról. Semmi nem indokolta ezt a manőverét hiszen a bal kanyar bevétele után neki a pálya jobb oldala a következő bal kanyar miatt pont ideális lett volna. Vagy figyrlmetlen volt vagy nem tudom, de tény hogy egyszerűen az autoja nekem vágódott miután már rég stabilan egyenesen mentünk.

  • A hozzászólás módosításra került: 1 year, 4 months telt el-DankaiG.
  • A hozzászólás módosításra került: 1 year, 4 months telt el-DankaiG.
  #7121
  Hobo
  Felhasználó

  Név: Kovács Hobo Péter
  Óvott: Paár Vilmos
  Helyszín: Motorsport Arena Oschersleben

  Leírás:
  2. futam, 13. kör
  Harmadik szektor elején a jobbos féktávon Vilmos hátulról meglökött, a bukótérbe kerültem, 4 helyet buktam.

  #7123
  Bírói Testület
  Felhasználó

  BT döntései a WTCR 2019 – Oschersleben futamra:

  1. A BT vizsgálta Szabó Ferenc 3. futamát, mely alapján az érintettel egyeztetett a jövővel kapcsolatosan. Higgadt megbeszélés valamint Ferenc belátása után a következő döntés született:
  – A következő futamhétvége (Road America) az utolsó rajthelyről köteles indulni, azaz nem futhat mért kört a kvalifikáción
  – 3 db. Figyelmeztetést kap a 3. futamra

  2. Dankai Gábor óvása jogos
  Szabó Ferenc büntetése ezért az esetért:
  +5 mp. a futamidőhöz és 1 db. figyelmeztetés

  3. Kovács Hobo Péter óvása jogos
  Paár Vilmos büntetése ezért az esetért:
  +5 mp. a futamidőhöz és 1 db. figyelmeztetés

  #7142
  Hajas Gábor
  Felhasználó

  Név: Hajas Gábor
  Óvott: Szabó Ferenc
  Helyszín: Anderstorp GP

  Leírás:
  3. futam, 12. kör
  Az 1. és 2. kanyar között utolértem a pályára visszatérő Szabó Ferencet, aki a visszatérést követően többször is irányt váltva hol a pálya jobb széle, hol a bal széle felé tartott az autójával.
  Amikor mögé értem, először balra, majd jobbra húzódott. Ezért úgy döntöttem, balról próbálok előzni, a szabadon hagyott külső ívet választva. Ahogy mellé értem, ismételten balra húzódott, majd a fékezési pontnál oldal irányba leszorított a fűre.
  5 pozíciót vesztettem.

  #7146
  Bírói Testület
  Felhasználó

  BT döntései a WTCR 2019 – Anderstorp futamra:

  Hajas Gábor óvása jogos
  A BT figyelembe vette enyhítő körülményként, hogy Szabó Ferenc az incidens után kb. fél körrel egyértelműen maga elé engedte Gábort.
  Büntetés:
  Szabó Ferencnek az időbüntetés helyett Figyelmeztetést ad a BT, mert az időbüntetés nem lenne semmilyen hatással a 3 futamos helyezése után járó pontszámára. A versenyzőtárs elleni hiba a szabályzatunk szerint mindenképpen egy plusz Figyelmeztetést is ér, így a BT által megszabott büntetés:
  2 db Figyelmeztetés

  #7164
  Hajas Gábor
  Felhasználó

  Név: Hajas Gábor
  Óvott: Szabó Ferenc
  Helyszín: Imola GP

  Leírás:
  Az 1. futam során a 8. körtől több alkalommal pályaelhagyással szerzett előnyt.

  #7165
  Bírói Testület
  Felhasználó

  BT döntés az IMOLA-i futamra:

  Hajas Gábor óvásában említett vágás valóban megtörtént, egymás után két körben is, amellyel Szabó Ferenc darabonként kb. 0,3 mp. előnyt szerzett jogosulatlanul. Az első eset előtt Gábor már kb. 1 mp hátrányban volt, a hátránya kb. annyival nőtt, mint amennyit Ferenc a vágással szerzett. Következésképp kb. egy tempóban autóztak.

  A BT megvizsgálta Szabó Ferenc összes többi körét, illetve a másik kettő versenyét is és úgy látta, hogy csupán ebben a két esetben szerzett előnyt a pályán kívül. Ugyanakkor sok más versenyzőnél is előfordultak kisebb vágások, sőt az adott helyszínen még vágással összekötött előzés is.

  A BT úgy ítéli meg, hogy az autótípus és a pálya sajátosságai miatt ez a két eset (mivel veszélyeztetés és pozíciószerzés nem történt) még belefér a rendes versenyzésbe, de ennél több már nem, illetve mindenkor irányadók a szabályzatban foglaltak.

  A BT így nem ró ki büntetést Szabó Ferencre az említett esetek kivételével tanúsított fair versenyzése okán, ugyanakkor a következő ilyen esetben a mostani eset miatt is szigorúbb döntést fog hozni.

  #7173
  Hajas Gábor
  Felhasználó

  Név: Hajas Gábor
  Óvott: Szabó Ferenc
  Helyszín: Knutstorp GP

  Leírás: Második futam 4. kör. Szabó Ferenc a harmadik kanyarban megállt autójával. A lekörözött versenyző autója teljes terjedelmében a pályán, azon belül is az ideális versenyvonalon tartózkodott. Az ütközés elkerülése érdekében a pálya elhagyására kényszerültem. Ennek során versenyautóm futóműve olyan mértékben megsérült, hogy vezető helyről az utolsó pozícióba estem vissza, 2 kör hátrányban.

  #7177
  Bírói Testület
  Felhasználó

  BT döntése a WTCR 2019 – Knutstorp futamra:

  Hajas Gábor óvása jogos.
  Szabó Ferenc figyelmetlenül járt el, amikor az ideális íven állt meg és tette boxba az autóját. Ezzel az őt épp leköröző Hajas Gábor versenyét elrontotta.
  Büntetés:
  1 db. Figyelmeztetés

  Ui.: Ezzel a figyelmeztetéssel Szabó Ferenc figyelmeztetéseinek száma összesen 7-re nő, amely a Raceroom szabályzat alapján Boxutca áthajtás büntetést von maga után. Ezt a soron következő verseny 1. versenyének első három körének valamelyikében kell végrehajtani!

10 bejegyzés megtekintése - 1-10 / 10
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.