RR-DTM-2017 — ÓVÁS

Kezdőlap Fórumok RaceRoom RR – Bajnokságok RR-DTM-2017 RR-DTM-2017 — ÓVÁS

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 27
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #2978
  psl_admin
  Felhasználó
  #3079

  dtm 2016 zandtvort 1 verseny:
  rajt utána célegyenesben kiforgatnak
  3. kör 1 kanyar Zoltán Fehér kiforgat korlátba áltam motornak annyi és vége a versenyemnek

  dtm 2016 zandtvort 2 verseny:
  rajt után az 1 kanyarban kiforgatnak
  utolsó kör 5. kanyar B.Tóth kicsit meglök és kavics és korlát

  #3080

  dtm 2016 zandtvort 1 verseny:
  rajt utána célegyenesben kiforgatnak
  3. kör 1 kanyar Zsolt Fehér kiforgat korlátba álltam motornak annyi és vége a versenyemnek

  dtm 2016 zandtvort 2 verseny:
  rajt után az 1 kanyarban kiforgatnak
  utolsó kör 5. kanyar B.Tóth kicsit meglök és kavics és korlát

  #3082

  Jákói Kristóf

  Első futam Zandvoort:
  7. vagy 8. kör
  célegyenes utáni következő kanyarkombináció
  beforgatott Schmidt Lajos

  Második futam Zandvoort:
  Első kör ugyanaz a kombinációs kanyar csak ez a vége, Fehér Roland beforgatott.
  2. kör ugyanott ugyanaz a beforgatás Fekete Imre

  igazából előnye csak Rolandnak származott belőle, nekem viszont mind a 3-ból hátrányom lett. én csak leírtam mi volt Lajos és Imre eseténél döntsétek el, hogy kapnak-e még büntetést, vagy elég, hogy lemaradtak.

  #3102
  Will
  Adminisztrátor

  A BT döntései az ÓVÁSOK-ra:

  1. Fekete Imi: “rajt utána célegyenesben kiforgatnak”
  Szerencsétlen helyzet, a mögötte érkező Fehér Zsolt forgatja meg. Imi előtte beleakad az előtte elalvó Csabába, majd elindul átlósan a pályán, a mögötte érkező nem tudja kivédeni. Ugyanakkor ha Zsolt kissé figyelmesebb, a BT meglátása szerint elkerülhette volna az esetet, de ott és akkor ez elég nehéz feladat lett volna. Emiatt az enyhébb büntetés:
  Fehér Zsolt +10 mp.-et kap a futamidejéhez.

  2. Fekete Imi (még az 1. versenyről): “3. kör 1 kanyar Fehér Zsolt kiforgat korlátba álltam motornak annyi és vége a versenyemnek”
  A BT jogosnak látja az óvást, Fehér Zsolt a hibás, Imi szépen megelőzte, majd kigyorsításon Zsolt meglöki és Imi falba áll, motor halál.
  Büntetés:Kilökésért +20 mp + Figyelmeztetés Fehér Zsoltnak

  3. Fekete Imi: “2 verseny: rajt után az 1 kanyarban kiforgatnak”
  A néhány autóval előrébb megforgó Schubert Dávid miatt alakul ki torlódás és Paár Vilmos sárga BMW-je is megpördül amikor beszorul két autó közé. Amikor a sárga bmw keresztben csúszik magatehetetlenül, az üti meg Imi autóját, attól forog meg. A vizsgálat kiterjedt arra, mi indította el a lavinát ebben az esetben. Zelfel Tamás és Schubert Dávid értek össze a sor elején, de ezt a helyzetet inkább versenybalesetnek titulálta a BT, így ebben az esetben nem oszt ki büntetést.

  4. Fekete Imi (2. verseny): “utolsó kör 5. kanyar B.Tóth kicsit meglök és kavics és korlát”
  A BT nem így látta, Tóth Barnabás (BMW) konkrétan a jobb kanyarban végig a jobb oldali vonal mentén megy, Imi pedig nekimegy oldalról, miközben fél kocsihosszal Barna van előrébb. Büntetést ebben az esetben sem oszt ki a BT.

  5. Jákói Kristóf: “Első futam Zandvoort: 7. vagy 8. kör, célegyenes utáni következő kanyarkombináció, beforgatott Schmidt Lajos”
  A BT jogosnak tartja az óvást. Azonban az ilyenkor szokásos büntetési tételtől alaposan eltér, mert enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy Lajos egyértelműen megvárja Kristófot míg összeszedi a járgányt, sőt jóval később indul utána. Büntetés: Schmidt Lajosnak Figyelmeztetés

  6. Jákói Kristóf (2. verseny): “Első kör ugyanaz a kombinációs kanyar csak ez a vége, Fehér Roland beforgatott.”
  A BT jogosnak találta az óvást, egyértelmű a helyzet, Fehér Roland kiforgatta Kristófot és el is ismerte. Az elismerés miatt a Figyelmeztetést nem kap, de a szabály szerinti +20 mp.-et igen.
  Büntetés: Fehér Rolandnak +20 mp a futamidejéhez

  7. Jákói Kristóf (2. verseny): “2. kör ugyanott ugyanaz a beforgatás Fekete Imre”
  A BT zserint szintén jogos és egyértelmű. Viszont Imi bevárja Kristófot, ez enyhítő körülmény.
  Büntetés: Fekete Imi Figyelmeztetés

  #3139
  Zelfel Tamás
  Felhasználó

  dtm 2016 Hockenheimring 2 verseny:
  rajt után az 2 kanyarban kiforgatnak

  #3140
  Szalai Tibor
  Felhasználó

  dtm 2016 Hockenheimring 2 verseny:
  1.kör 2. kanyarban kiforgattak

  #3146
  Will
  Adminisztrátor

  BT döntések a HockenheimRing-i ÓVÁSOK-ra:

  1. Zelfel Tamás: “2 verseny: rajt után az 2 kanyarban kiforgatnak”
  A BT jogosnak ítélte meg az óvást. Hajdu Gábor alaposan elnézte, fékezés nélkül rohant bele Zelfel Tamás autójába hátulról.
  Büntetés: +20 mp. a futamidőhöz + Figyelmeztetés

  2. Szalai Tibor: “2 verseny: 1.kör 2. kanyarban kiforgattak”
  A BT egyik tagja (én) érintett volt az ügyben, ezért a másik két tag hozta az alábbi döntést:
  “A BT jogosnak találta az óvást, Paár Vilmos sárga BMW-je ment bele hátulról és forgatta meg. A büntetési tétel kiszabásakor a BT figyelembe vette enyhítő körülményként, hogy egyértelműen fékezés közben (rövidebb féktáv miatt) történt a koccanás, plusz Paár Vilmos megvárta a füvön és jóval maga elé engedte Szalai Tibort.”
  Büntetés: + 10 mp. a futamidőhöz

  #3170

  Laguna Seca 2. futam:

  2. kör célegyenes vége, hátulról becsókolt Fehér. Én védtem a belső ívet úgy érzem ott már nem volt hely előzésre kívülről kellett volna jönnie.

  #3171
  Névtelen

  Megóvnám Jákói Kristófot, Laguna Seca második verseny, második kör első kanyarjában történt incidens miatt.

  Az óvásom a következő: Kristóf a pálya ismeret teljes hiánya miatt hosszú féktávot vett, kb négy autónyival hosszabbat, illetve be húzta elém az autóját védekezés céljából.
  Kristóf eljött úgy versenyre, hogy nem ismerte a pálya kanyarjainak féktávját, tempóját, és ezzel veszélyeztetett jelen esetben engem, amelyből baleset is lett.
  Megóvom pálya ismeret teljes hiányáért, és ebből adódó veszélyeztetésért, feltartásért, még ha egyel előrébb lévő pozícióban is volt, a fordított rajtrács szabály miatt.
  Köszönettel:
  Fehér Roland

  #3172
  Névtelen

  Illetve kikérem magamnak a csókolást, nem vagyok homoszexuális, hetero családapa vagyok, ezt a hangnemet senkinek sem engedem meg.

  #3174
  psl_admin
  Felhasználó

  Sziasztok!

  Két óvást szeretnék tenni:

  1. A második futam harmadik körében a T1 kanyar utáni kigyorsításnál megcsúszott az autóm próbáltam korrigálni és közben meglökött Kovács Péter, ezért elforogtam.

  2. Második futam 16. körében Jákói Kristóf keresztbe a pályán jött vissza a T3 kanyarban elénk Kovács Péterrel. Majd utána Kovács Péter nem hagyott nekem helyet.

  Üdv: Ricsi

  #3176
  Will
  Adminisztrátor

  Ma egész délután-este problémás a belépés a honlapunkra.
  Schubert Dávid a facebookon írta óvását, amit normál körülmények közt nem fogadunk így el, de most a fenti helyzet miatt idemásolom:

  Schubert Dávid óvása:
  “II. Futam elso kor dugohuzonal valaki belem szallt szinte fekezes nelkul. Ez kb gallyra is vagta a versenyem.”

  #3177
  Will
  Adminisztrátor

  BT döntések a LAGUNA SECA-i ÓVÁSOK-ra:

  1. Jákói Kristóf (2.verseny): “2. kör célegyenes vége, hátulról becsókolt Fehér. Én védtem a belső ívet úgy érzem ott már nem volt hely előzésre kívülről kellett volna jönnie.”
  Az óvást jogosnak látta a BT, Roland kilökte Kristófot.
  Büntetés: +20 mp a futamidőhöz.

  2. Fehér Roland (2. verseny): “Megóvnám Jákói Kristófot, Laguna Seca második verseny, második kör első kanyarjában történt incidens miatt.”
  Az óvást nem tartotta jogosnak a BT, Kristóf ugyan korán fékezett Rolandhoz képest, de egyrészt ő volt elöl, másrészt minden körben ott fékezett.

  3. Szabó Richárd (2. verseny): “A második futam harmadik körében a T1 kanyar utáni kigyorsításnál megcsúszott az autóm próbáltam korrigálni és közben meglökött Kovács Péter, ezért elforogtam”
  A BT nem találta jogosnak az óvást, Richárd megcsúszott és a korrigálás után Péter elé csúszott. Péter fékezni kezdett, de már túl közel volt, nem tehetett az esetről, versenybalesetnek minősítette a BT.

  4. Szabó Richárd (2. verseny): “Második futam 16. körében Jákói Kristóf keresztbe a pályán jött vissza a T3 kanyarban elénk Kovács Péterrel. Majd utána Kovács Péter nem hagyott nekem helyet.”
  A BT ezt az óvást sem találta jogosnak. Kristóf akkor indult el az aszfalton (visszatérve a csúszásból), amikor Péter és Richárd épp az előző kanyarba fordultak arra a kis egyenesre, nem is láthatta őket. Majd a kanyar után Péter valóban kissé leszorítja a pályáról Richárdot, amit láthatóan azért tesz, mert Kristófot próbálja támadni. De mikor észleli az összeérést, egyből visszatér a túloldalra. Az eset miatt Richárdnak ugyan le kell mennie a jobb oldali két kerékkel a pálya mellé, de még a gázpedált sem kell elemelnie, semennyit nem veszít. A BT ezt a helyzetet sima versenyhelyzetnek minősítette, még baleset sem történt.

  5. Schubert Dávid (2. verseny): “II. Futam elso kor dugohuzonal valaki belem szallt szinte fekezes nelkul. Ez kb gallyra is vagta a versenyem.”
  A BT jogosnak találta az óvást. Dávidot Kovács Péter autója találja el, amelyet az őt meglökő Fehér Roland okoz. A kilökésért járó büntetésen azonban mérsékel a BT, mert a helyzet nagyon szerencsétlenül alakult, Fehér Roland csak nagyon minimálisan szaladt le a pálya szélére, ami végül mindkettőjük csúszását és Dávid kilökését jelentette.
  Büntetés: +10 mp. a futamidőhöz

  #3185
  schubertd
  Felhasználó

  Az óvásomhoz annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy – bár tény és való, hogy elég röviden irtam le mert siettem – én az lökésemre és a közvetlenül azután kialakuló szituáció vizsgálatára gondoltam, vagyis arra, hogy utána még egyszer ki lettem forgatva. Amennyiben lehetséges még nézzétek meg azt is, mert nem szeretném azt, hogy bárki is azt gondolja, hogy a csak vele akarok ki tolni és az eredetivel szinte egy időbe más irányából ért “sérelmemet” meg hagyom.

  Bocs, a szűkszavú, rossz megfogalmazásért.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 27
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.