F1 2009 – Társalgó

Kezdőlap Fórumok Assetto Corsa AC – Bajnokságok F1 2009 – 2016 F1 2009 – Társalgó

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1455
  psl_admin
  Felhasználó

  Ebbe a topicba kerülhet minden olyan hozzászólás, amelyek a F1 2009 bajnoksággal kapcsolatosak.

  #1566

  Road America

  időmérő:
  A gyakorlásokon is sikerült jó időket autóznom, de az időmérő első körében már sikerült javítanom az egyéni legjobbomon. A következő körökben pont úgy jött ki a boxból a forgalom, hogy megzavartak kicsit. Az edzés vége előtt sikerült felérnem még egy gyors körre, és azt nagyon összetudtam rakni. Összejött a pole 🙂

  verseny:
  A rajtot nem sikerült olyan jól elkapnom, így Joky a 2. helyről a remek rajtjával simán megelőzött az első kanyarig. Az eleje szorosan követte egymást, ment a körökön át tartó vonatozás. Egyszer csak azon kaptam magam, hogy Joky bement a boxba előttem, már az én abroncsaim sem voltak jó állapotba, de sikerült vele elérnem a kitűzött 10. körig. A boxból kijövet pont belecsöppentem a Gyevi, Somaher, Kocka csatába, amiből az lett, hogy az egyik féktávon Kocka picit beletolt az előttem levőbe. Ettől a ponttól kicsit óvatosabban kellett fékeznem, kicsit instabil lett az autó hátulja a féktávokon. Elengedtem azt a 3-ast, gondolván, hogy nekik még lesz egy kiállásuk. És ez a tippem be is jött, úgyhogy egyszer csak visszacsöppentem az első helyre, de Joky simán kiautózta a gumik közti különbséget, úgyhogy végük a 2. helyet sikerült megszereznem.

  Kemény futam volt. Gratulálok mindenkinek aki a rajtrácsra állt. Várom a következő helyszínt.

  #1567
  aracco
  Felhasználó

  Versenyemről röviden:

  Az időmérőt nem erőltettem. 8. hely.

  Futam: brutál jó rajt, majd az első kanyarban valami pálya bug miatt megpördültem. Belém is jött valaki. Érdekes, hogy dolgozgattak Kunos-ék a sérüléseken mert olyat éltem át amit eddig még nem. Jobb első felfüggesztésem eltört és emiatt nem tudott forogni ez a kerék. Ahogy így erőltetve mentem defektem is lett.
  Mire kivánszorogtam+javítás lett is másfél kör hátrányom.
  Visszajövetel után gondoltam nem zavarom meg az előttem körelőnyben lévőket de… egy idő után éreztem, hogy nagyon feltartanak. Hát elkezdtem előzgetni. Nagyon jó volt a versenytempóm és ennek hála sikerült felkúsznom a 8. helyre.
  Ebben a versenyben talán benne volt a dobogó is de most nem volt szerencsém. Majd legközelebb. 🙂

  #1606
  Will
  Adminisztrátor

  Figyeljetek a boxutca bejáratra! A képen látható vonalnál már 80-al kell haladnotok, tehát előtte fékezzetek. Addig lehet haladni, amennyire csak tudtok, de aki átlépi a vonal után közvetlenül a 80 km/h-át az automatikusan 15 mp-es büntetést kap (ellenőrizve lesznek a boxba hajtások)!

  Boxutca

  #1611

  Fix setupot honnan tudom letölteni? Nem találtam a drive-on.

  #1612
  Will
  Adminisztrátor

  A fix setup a szerverre van beépítve, neked nem kell betölteni.
  Csak a benzinmennyiséget és a gumitípust kell (lehet) állítani.

  #1613

  Elnézést kérek Lacesztól, egyébként említésre se méltó a mai “futamom”. Igazából még tanultam csak az autó mozgását, így még bőven van benne potenciál.

  Amennyiben úgy alakul és nektek se okoz gondot, akkor még jönnék beugrósnak.

  #1617

  Semmi gond Ice , ott már nem számitott semmit az a pici kocc !

  #1682
  Somogyi Péter
  Adminisztrátor

  A szerver fut Silverstonba lehet menni 🙂

  #1729
  Lóránt
  Felhasználó

  Időmérő: Nem tudok mit hozzá fűzni, király volt! néha csak pislogtam,hogy ez meg honnan jött de a végére mindég elrontottam. Hát ugyebár úgy volt,hogy erre a futamra és a többire már nem jövünk így a gyakorlást is nagyon elhanyagoltam,na mind1 tudtam,hogy ez lesz,de érdekes volt az már biztos!

  Futam: 5. rajtkocka ahhoz képest,hogy 15 körre voltam megtankova medium gumin szerintem tökéletesen sikerül! Mint írtam futam előtt is próbáltam időbe fékezni,külön képen a csapattársamra vigyázni,hogy legyen végre már egy jó futama,de sajnos MÁR megint valaki nem tartotta be szabályt így kilökték. Mire ebből a transzból feleszméltem azon vettem észre magam,hogy nem tankoltam be a boxmegállásra + gumit sem választottam! Na mondom fasza,most ezt hogy? Le se írom(beteg volt a művelet) aztán láttam,hogy szépen sorjában feladják a küzdelmet 🙁 szinte már én is az esc felé nyúkáltam,de mindég oda evett valakit a fene 😀 így kénytelen voltam harcolni,ha már jöttem. Aztán box túlszaladtam a kockán 😀 LoL az is szép volt Soma elémkeveredett így! Utána hibázott visszaelőztem majdnem az életem árán 🙂 de azért volt annyi eszem,hogy ráfékezzek! a GTResek ezt az eszembe vésték! Utána jött Zoli friss gumikon, hát őszintén szólva nem akartam kedvesen elengedni 🙂 és meg is lett az eredménye belekóstoltam kicsit a sóderágyba 😀 és innen csak rontottam és rontottam addig míg Gyulus utol nem ért. Na mondom még csak ez kellett nekem ,a semmiből jönnek és megesznek az ucsó körökbe! Nem tudom megfogalmazni,de ha másért nem is de az utolsó körökért megérte részt venni a futamon! Gratulálok mindenkinek!

  #1730

  Nügburgring
  Időmérő:
  Problémákkal kezdődött, mert valami miatt lassú volt az autóm, mindent ugyanúgy csináltam, mint előtte, de 1 mp-vel lassabb voltam. Kb félidőnél úgy döntöttem, hogy nincs mit vesztenek, csinálok egy újraindítást a gépemen. Volt még 11 percem futni egy jó kört. Az első próbálkozásra éreztem, hogy olyan lett az autó, mint előtte, de sajnos a pálya 2. felében eldobtam a gépet, következő próbánál szintén eldobtam. Volt még 6 perc, amikor sikerült lenyugodnom, és összejött egy nagyon erős kör, amivel megszereztem a pole-t.
  Futam:
  Egész jól sikerült a rajt, a féktávhoz elsőként értem, de Joky egy nagyon rövid féktávval beugrott mellém, kicsit szélesen fordultunk el emiatt az első kanyarban, de talán ennek köszönhetem, hogy kimaradtam a csihi-puhiból. Az első kört így Joky mögött teljesítettem, a célegyenre való kigyorsításom hasonlóan sikerült, mint Joky-nak, de az egyenes végére kezdtem utólérni, nem gondoltam az előzésre, mert nem akartam meggondolatlan manőverbe beleugrani, ezért a szokásos féktávom vettem, de valahogy ő sokkal gyorsabban lassult, ezért bebújtam mellé, és sikerült megelőzni. Ezután sikerült nagyon jó tempót mennem elől. A kerékcsere után a más taktikán lévő Lóránt mögé értem vissza, 2 kör alatt utólértem, és sikerült könnyen megelőzni a gumi különbségek miatt. Ezután szinte kicsit unalmas versenyem volt, még egy, a hátsó egyenesben, folyadék utánpótlás közben elkövetett pályaelhagyás tarkította a versenyem.
  Gratulálok mindenkinek, nem volt egy egyszerű verseny!

  #1755

  Kínai nagydíj
  időmérő: P1
  A hétvégére elkaptam a fonalat, szerencsére Joky nyomása alatt sem törtem meg, úgyhogy sikerült össze rakni egy 1:32 alatti kört.

  Futam: P1
  Egyedül rajtoltam a lágy gumival, sikerült is megtartani a rajtpozíciómat az első kanyar után is. Az első etap során sikerült egy pár másodperces előnyt kiépítenem Somaherhez képest, az etap végére nagyon elfogytak a gumik, és lelassultam. Somaher egy korai elévágással ezt kihasználta, és a boxkiállásom után egy 3-4 másodperces hátrányba kerültem. Nagyon csatáztunk pár körön keresztül, de végül sikerült megelőznöm. Ismét jött az előny kiépítés, de most szerencsére csak 1 kör volt a kiállásaink között, így 2 mp-vel elé jöttem vissza a kiállás után. Sikerült növelni az előnyt közel 7 mp-re, de az utolsó 4 körben már Somaher gyorsabb volt a keményebb gumikeverékével. Szerencsére nem volt még 1 kör, úgyhogy összejött ismét a győzelem.
  Gratulálok mindenkinek, remélem legközelebb többen leszünk.

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 12
 • Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.