Boxutca

China GP (Shanghai)

Figyeljetek a boxutca bejáratra! A képen látható vonalnál már 80-al kell haladnotok, tehát előtte fékezzetek. Addig lehet haladni, amennyire csak tudtok, de aki átlépi a vonal után közvetlenül a 80 km/h-át az automatikusan 15 mp-es büntetést kap (ellenőrizve lesznek a boxba hajtások)!

FIGYELEM! Különleges, csak erre a pályára vonatkozó, a Bírói Testület által kialakított szabályok alább (kép alatt)!

boxutca_china

 

Pályaelhagyási szabályok csak erre a versenyre:

Az lenti képen látható két kanyar külön ellenőrzésre kerül, ugyanis a kijáraton a pályát elhagyva a program nem büntet, de jogtalan tempóelőnyt eredményezhet. A kijáratokon mindkét esetben van rázókő. Akik a rázókövön kívül kerülnek (nem érintik legalább egy kerékkel azt), vagy a rázókő vége után a fehér vonalon kívül vannak négy kerékkel az alább leírt büntetésekre számíthatnak. Természetesen a kiemelt két kanyaron kívül is figyelnetek kell a 4 kerekes pályaelhagyásokra, mert más ilyen esetek is beszámítanak majd a büntetési tételbe.
Ezeket a büntetési tételeket a BT az add-on pálya sajátosságaira tekintettel a szokásos szabályoktól némileg eltérően, attól szigorúbban, az igazságosság érdekében alkotta meg. Mindenki figyeljen oda, mert tételesen ellenőrizve lesznek!

A pályaelhagyások meg lesznek számolva:

10-es 16-os kanyar:

  • 3 pályaelhagyás engedélyezett mindkét kanyarnál
  • Ha mindkét kanyar esetében átlépi valaki a 3-as határt, akkor (és csak akkor) a számok összeadásra kerülnek
  • 4-5-6-7 pályaelhagyás: 10 mp. a futamidőhöz
  • 8-9-10 pályaelhagyás: 20 mp. a futamidőhöz + 1 figyelmeztetés
  • 11-12-13 pályaelhagyás: 40 mp. a futamidőhöz + 1 figyelmeztetés
  • 14 vagy afeletti pályaelhagyás: Futam eredmény törlése (DSQ) + 2 figyelmeztetés

Egyéb kanyarok:

  • A BT nem fogja automatikusan vizsgálni, de kirívó eseteknél vagy óvások miatt minden szabálytalannak ítélt vágás +1-el kerül a fenti darabszámhoz.

 

china_map_figyelem