Praga – Barcelona

Lóránt megállíthatatlan

A barcelónai aszfaltcsíkon 10 versenyző gyűlt össze. A szabadedzések alapján ismét Lóránt tűnt favoritnak, de az üldözők sem hagyták magukat. Az időmérőn az első 6 ember egy másodpercen belül végzett.

barcelona_start

Lóránt várhatta legközelebbről a lámpák kialvását a 33 körös futam megkezdése előtt. Kuti Horváth Csaba kiválóan elcsípte a rajtot, amivel az első kanyar után már a negyedik helyen találta magát.

kuti

A többiek nagyjából egyformán abszolválták a startot. Az első körben néhány embert megtréfált a 7-8-as kanyarkombináció, Kuti Horváth a féktávot szélesen kezdte meg, ezért lesodródott a kavicságyba, ahonnan az utolsó helyre tudott visszatérni, Will egy kicsit megcsúszott a kanyarban, amit Kornél Bana kihasznált és a 9-esben a külső íven elé került, a következő kanyart pedig védekező íven várhatta. Az élen mindeközben nem történt változás, Lóránt, Somaher, Szántai Zoli, Antlipisti követték egymást. Will a célegyenre fordulva jól tudott kigyorsítani, az 1-es kanyarban körbeautózta Kornélt, aki a nyújtott jobbos végére ismét Will mellé ért, sajnálatos módon az autó befordításakor megcsúszott a fara, így a külső íven lévő Willt kiterelte a pályáról.

k_w_kivulrol w_k_1_corner kocc1

Will a koccanás következtében hátraszorult Csordás Laci mögé a 9. helyre, Szabby kihasználva ezt a kakaskodást, elcsente a pozíciót az előtte lévőektől, így az 5. helyen folytathatta a körözgetést. Will lendületét nem törte meg ominózus koccanás, a harmadik körben megelőzte Lacit, és a Szabby, Kornél páros után eredt. Eközben az elején a sorrend változatlan volt, kicsit nyílt az olló az első 4 pilóta között. Zoli elszánta magát és a 4.kör végére ráakaszkodott Soma lökhárítójára, de nem sikerült támadást indítania. Lóránt senkitől sem zavarva növelte az élen az előnyét, Árpinak pedig egy technikai hiba miatt fel kellett adnia a versenyt. A hatodik körben Szabby szorítóban érezte magát, a kör közepén Kornél ment el mellette, majd a célegyenesben pedig Will is hátrébb szorította a tabellán. Zoli nem tudott mit kezdeni Somával, miközben Will revansot véve Kornélon ugyanabban a kanyarban eljátszotta az esetet fordított felállásban, szintén kis koccanással és elkezdte csökkenteni a távolságot az előtte levő négyeshez.

kocc2

A kiállásokig nem történt sok akció a pályán, Zoli kezdte meg a sort a 14. körben, a többség a 17-18-ik körben bonyolította le a kiállásokat. Egy kivételével mindenki a közepes-közepes taktikára szavazott, Will az elnyújtott első etap után a lágy abroncsokat rakta fel a maradék körökre.

zoli_pisti

Ezt követően a sorrend változatlan volt, Somaher próbált felzárkózni Lórántra, Antlipisti a kiállást követően 4 másodperces lőtávolba került az előtte használtabb gumikon köröző Zolihoz, 6 kör múlva már 1,5 másodperces különbséggel szelték át a célvonalat, az elkövetkező körök az ezred és századmásodpercek játéka volt, de Antlipisti pechére elfogytak a körök és már nem tudott tényleges támadást indítani a harmadik helyért. A dobogón az összetettben is vezető hármas ünnepelhetett. Szántai Zoli örülhetett a dobogó legalsó fokának, Somaher a pódium második fokán locsolhatta a pezsgőt…

zoli_3 soma_2

… és a várakozásoknak megfelelően Lóránt hozta be a gépet az első helyen, tovább növelve hatalmas előnyét.lorant_1

 

A végeredmény:

praga_barcelona_tabella_normal

2016.12.17
Kornél