GT2 – Spielberg

Spielbergben elindult a GT2 Bajnokság

 

A bajnokságra 18 versenyző nevezett és csupán ketten maradtak távol egyéb elfoglaltság miatt. Illetve Atesz járt pórul a bajnokság kezdete előtti gyakorláson, eltörött a pedálja, amit nagyon sajnálunk, reméljük mihamarabb meg tudja oldani a gondot és láthatjuk a pályán. Így 15 versenyző állt fel a rajtrácsra.

01_01_rajt

A 20 perces kvalifikáción a pole pozíciót Zolee szerezte meg, mellette Lorant indulhatott. A második sort a Blue Flag csapat bérelte ki, Joky – Will sorrendben. A rajtot követően az első kanyart mintaszerűen vette a teljes mezőny. Az élmezőnyben a belső íven rajtolók pozíciókat vesztettek, így a 2. kanyar felé közeledve az első 6 sorrendje így nézett ki:
Zolee-Joky-Lorant-Foton-Somaher-Will

01_02_Soma_Joky 01_07_Hatul

A 2. kanyarban Somaher nézte be a féktávot és ezzel Jokyt lökte ki. A többiek folytatták útjukat a kialakult sorrendben. Az élen Zolee és Lorant kezdtek el vonatozni, miközben lassan elnyúltak a többiektől. Foton és Will vezették fel a követő mezőnyt.

01_03_Soma 01_04_Harcok_hatul

Közben Somaher sorra előzte meg a mezőny második felében autózó versenytársait, nagy küzdelmet folytatott, hogy utolérje a mezőny elejét. Jokynak sokkal inkább roncsolódott az autója az ütközéstől, ő lassabb tempót tudott dktálni, így nem is volt nagyon esélye előzni, a mezőny végén ragadt. A versenyzők liba sorban haladtak előre, a különbségek kissé nőttek, előzések nem történtek.

01_06_Foton 01_05_Lorant_eloz

Foton stabilan haladt a 3. helyen, míg Will kisebb hibák miatt lassan leszakadt mögüle. Sőt amikor Somaher utolérte Willt, épp akkor csúszott meg az egyik kanyarban, lassítania kellett, hogy kiszedje a driftből az autót, Somaher így simán ment el és vette át a 4. helyet. Nem sokkal ezután Somaher bement a boxba gumicserére. Közben Lóránt meg tudta előzni Zoleet és átvette a vezetést. 4 körön át meg is tartotta az elsőséget, majd Zolee visszakövetelte a korábbi pozicióját.

A többség a 35 körös verseny fele környékén látogatta meg a boxutcát, hogy benzint és új gumit vételezzen a második etapra. Zolee és Lóránt is így tett, a 19. körben egymást követve mentek be a pitbe, majd mikor kijöttek tovább folytatták a küzdelmet.

Foton és Will azonban kint maradt a pályán és a végéig egyáltalán nem mentek sem kereket cserélni, sem benzint tölteni az autóba. Will 12 mp.-es hátrányban volt és bár tartotta ezt a különbséget Foton mögött, a versenyt végigharcoló Zolee-Lóránt páros 5-6 körrel a vége előtt ért oda és mint kés a vajon, úgy haladtak át a kék BMW-n. Lóránt szorult be kicsit jobban Will mögé, így kb 2 mp. előnyhöz jutott Zolee.

A 35. kör végére Fotont is utolérte Zolee, de a célig már nem tudott előzni, 2 tizeddel ért be mögötte. Lóránt 2 mp-el mögöttük futott be a célba a 3. helyen. A boxutcai sebességhatár átlépése miatt Zolee 15 mp.-es büntetést kapott, így a 4. helyre csúszott vissza és Will került a dobogóra, de a versenyben végrehajtott teljesítménye miatt mégis az Zoleet tesszük a valós befutó alapján a cikk végére való első három helyezett képe közé.
Tehát a GT2 első futamán másodikként Zolee, míg harmadikként Lóránt ért a célba:

01_09_Zolee_2 01_08_Lorant_3

A futamot pedig kiváló taktikája és gyors tempója eredményeképp Foton nyerte, GRATULÁLUNK!

01_10_Foton_1