GT2 – Nürburgring

GT2 második futam: Nürburgring

 

A versenyre csupán 13 versenyző érkezett. A technikás pályavonal és a szabadedzéseken az élmenők által odarakott brutális köridők talán sokak kedvét szegték, de tény, hogy többen más elfoglaltságuk miatt nem tudtak rajthoz állni. A verseny eredményén ez meg is látszott, mindössze 7 versenyző fejezte be a futamot, 6-an kiálltak menet közben. Ugyanakkor bővültünk egy fővel, Atesz helyére érkezett Mykee.

A 20 perces kvalifikáció végén az alábbi rajtsorrend alakult ki:
Zolee – Lorant – Antlipisti – Joky – Banacory – Will – Kocka5 – Percy_TC – Arpi PSL – Mykee – Cezar – Szabby7 – Iceman

02_00_rajt

Az első kanyart megint (ahogy Spielbergben) mintaszerűen teljesítette a mezőny. A második kanyarban már akadt némi probléma a tömörülésben. Árpi és Cezar értek össze a belső íven, ami Cezar ferrariját a kanyar külső íve felé sodorta. A Monster Team pechére épp Mykee volt ott a BMW-vel, aki emiatt kicsúszott a bukótérbe és a mezőny végére szorult.
Az élen Zolee egyre nagyobb előny autózott ki Lóránt előtt, akit Joky követett. A 4. helyért az első körökben hatalmas csata dúlt Antlipisti és Banacory közt. Mögöttük nagyon közel Will – Kocka5 – Percy_TC sorrendben jöttek a GT2-es gépek, így egy nagyon élvezetese ötös fogat alakult ki.
A 4. kör elején az ötös elején harcoló két Ferrari annyira lassította be egymást, hogy Will nevető harmadikként, kibújva a szélárnyékból, mindkettőt meg tudta előzni.

02_01_2-es_kanyar_Árpi_Lacko400_Mykee 02_02_Antlipisti_Kornel_Will

 

Az élen eközben Zolee tovább növelte az előnyét. Lóránt stabilan haladt a második helyen, de az ő ostromlásához közel álló Joky az emelkedőn megpördült, kicsúszott és az autó sérülései miatt feladni kényszerült a futamot.
Ezzel a még mindig 5-ös fogatban vonatozók már a dobogóért álltak harcban. A vonat végén haladó Neurosense csapat zöld autói is nagy harcot vívtak egymással, Percy_TC az első kanyarban kifékezte Kocka5-öt, így feljött az 5-ös 4. helyére, ami a teljes mezőnyben ekkor a 6. helyet jelentette. A mezőny végén a Monster Team tagjai vívtak és az újonc Mykee maga mögé tudta utasítani Ferráris csapattársát.

02_04_5-en_egyutt 02_03_Monster_csata

Percy_TC tovább tolta előre a zöld Ferrárit és Banacoryt is megelőzte, majd Antlipistivel került közelharcba. A második kanyarban történt egy kis incidens, amitől Antlipisti autója megpördült és ezzel hátrébb szorult, leszakadt a bolyról. Közben Kocka5 követte csapattársát és meg tudta előzni Banacoryt.
Néhány kör múlva Will a kék BMW-jében saját ritmust tudott autózni, így kissé elszakadt a bolytól, amely így 3 főre szűkült.

02_05_Antlipisti_Percy 02_07_Kornel_Kocka_Percy_csata

Az élen Zolee hibátlan és nagyon gyors körökkel egyre nagyobb hátrányba kényszerítette Lórántot. Az időközben jó ritmust találó Will, körről-körre néhány tizedeket faragott Lóránt előnyéből. A 4. helyen haladó Percy_TC gumijai nem nagyon bírták a kiképzést, Kocka5 és Banacory is visszaelőzte, majd Percy_TC boxba is hajtott viszonylag korán, a 13. kör elején.
Az élről Zolee a 16. kör elején ment be a pitbe új gumikért és tankolni. A mögötte haladó két BMW azonban kint maradt, így Lóránt vette át a vezetést. Időközben Will 2 mp-es közelségbe ért hozzá, amikor Lóránt gumicserére ment a 19. kör elején. Will a következő kör végéig még kint maradt és mikor a boxba hajtott, Zolee már ott volt közvetlenül mögötte a friss gumikon.
A legtovább Banacory maradt kint a pályán, a 22. kör elejéig húzta és nyugodt szívvel tette fel a lágy gumit az utolsó 8 körre. Lágy gumik miatt húzta el az első etapot Lóránt és Will is. Zolee előnye hatalmas volt, de mögötte Lóránt és Will nem voltak messze egymástól. Will kék BMW-je folytatta a kiállás előtti jó tempót és miközben a leggyorsabb kört is megautózta, nagy lépésekkel közeledett Lórántra. Azonban a nagy tempó hibákat eredményezett és Will néhány hibája elúsztatta Lóránt utolérésének lehetőségét.
Tehát 3. helyen Will ért a célba, míg a 2. helyet Lóránt szerezte meg:

02_08_Harmadik_Will 02_09_Masodik_Lorant

A Nürburgringi versenyt igen meggyőző fölénnyel Zolee nyerte, gratulálunk:

02_10_Elso_Zolee

 

2016.04.25.
Will