GT2 – Monza

Monza – Kis szerencsével a taktika nyert

 

A GT2 mezőnye a 4. állomásához, Monzába érkezett. 12 versenyző jelent meg a versenyen, amely a bajnokság első olyan állomása volt, ahol mindenki átült a másik versenygépbe. Ezt a pályát már mindenki a legutolsó huplijáig ismeri, így nem csoda, hogy az időmérő nagyon szoros csatát hozott. Ugyanakkor a pálya alapos ismerete a határok erősebb feszegetését is magával hozta, amely ezúttal majdnem mindenkinél több hibát is eredményezett.

A 20 perces időmérő után az alábbi rajtsorrend alakult ki:
Zolee – Somaher – Will – Lóránt – Banacory – Antlipisti – Percy_TC – Foton – Fekete – Mykee – Ngtx – Ádám

04_01_rajt

A pályák közül talán Monza rendelkezik a verseny szempontjából az egyik legkritikusabb első kanyarral, hiszen nagy sebességről nagyon le kell lassulni és mindjárt egy sikánba kell beférni a versenyzőknek. Ehhez képest a mezőnyre nem lehet panasz, csupán egyetlen probléma történt két autó közt, a többiek megoldották szépen.

04_02_első_kanyar 04_03_hárman_elöl

Az első körökben Willt kezdte el támadni Somaher. Kemény csata bontakozott ki a két pilóta közt, végül Somaher meg tudta előzni a kék Ferrarit. A rajt után Mykee nyert sok pozíciót, sokakat megelőzve a 4. helyre jött fel. Később az élen egy sok-sok körön át tartó, oda-visssza előzgetős, élménydús, hármas csata alakult ki Zolee – Somaher – Will közt. Somaher által készített videó-összefoglalóban ez is és a verseny egésze is megtekinthető:

A követő mezőnyben is szép csaták alakultak ki, voltak előzések és hibák vegyesen.

04_04_Kornél_Foton_antlipistiTöbben, egész pontosan hárman (Lóránt – Banacory – Foton) is azt a taktikát választották, hogy kiállás nélkül mennek végig a 26 körön. Közülük Lórántnak jött ki a legjobban ez a taktika, hisz végül megnyerte a versenyt, de ne szaladjunk ennyire előre.

A kerékcserék környékén alaposan megkeveredett a mezőny. Azok álltak az első helyeken, akik nem voltak kerékcserén. Lóránt vezette a versenyt, Foton haladt a második helyen, a harmadik helyet Percy_TC örökölte, őket Banacory követte. Zolee állt nagyon jól, Mykee pedig Somaher és Will elé jutott. Banacoryt hamar utolérték és meg is előzték a kerékcserét végrehajtók. Percy_TC nem tudta tovább húzni a kopott gumikkal, úgy döntött bemegy a boxba újakért. Mykee a második sikánban hibázott, amely miatt Somaher és Will is elé tudott kerülni.

04_05_Kornél_Zolee 04_06_Mykee_kavicságy

Zolee közben Fotonnal való találkozása nyomán kicsúszott a kavicságyba, így hátraesett. Somaher és Will viszont hamar átlépett Foton Ferráriján. A lágy gumin haladó Somaher egyértelműen a mezőny leggyorsabb tempóját tudta a BMW-vel, amelyet Will tudott csak valamelyest megközelíteni, aki szintén lágy-lágy etapokkal csinálta végig a versenyt.

Somaher brutális tempóval közeledett az első helyen haladó Lóránt felé, de hiába ért szinte támadó közelségbe, ahonnan a következő körben biztosan meglett volna az előzés, a verseny 26 körös volt, így azt leintették. A harmadik helyen Will, a második helyen a verseny leggyorsabbja, Somaher ért be a célba:

04_08_harmadik_Will 04_09_masodik_Soma

A futamgyőztes pedig kiváló taktikája révén Lóránt lett, gratulálunk:

04_10_elso_Lorant