F1 2009 – Road America

F1 2009 – Egy új Perfectsim szezon

 

A Road America-i futammal kezdetét vette a PerfecSim League által rendezett F1-es bajnokság. Az időmérő roppant szoros végeredményt hozott. Az első 8 versenyző egy másodpercen belül futotta a leggyorsabb körét. Ekkor már mindenki tudta, hogy egy nagyon küzdelmes és élvezetes verseny előtt áll.

01_01_rajt

A 30 perces kvalifikáción a pole pozíciót Kornél Bana szerezte meg, mellette Joky indulhatott. A második sorban Szantai Zoltán és Kocka foglalt helyet. A rajtot követően az első két kanyarban néhányan pórul jártak de a mezőny túlnyomó része nagyon szépen eljött.

01_02

Elkezdődött a vonatozás. Az első kör után az első tíz sorrendje a következő volt: Joky – Kornél Bana – Kocka – Szantai Zoltán – Lorant Boros Gyevi – Molnár Miklós – Ngtx – Lacesz – Nagy Attila – Mate Hever.

Idővel az első két versenyző lassan elkezdte leszakítani a többieket. Mögöttük viszont Kocka, Szantai Zoltán és Lorant nem akarták “elengedni” egymást és szorosan haladtak.  Az első kerékcseréket követően előjöttek a taktika beli különbségek ami igencsak megkavarta a sorrendet. A 11. körben Óriási tumultus alakult ki a pályán.  Ez annak volt köszönhető hogy többen két kiálláson voltak és ők már bemelegedett gumikkal száguldottak, volt aki akkor jött ki a boxból és volt aki még csak ekkor tervezte a kijövetelt.

01_03

A 12. körben Somogyi Péter és Molnár Miklós kijött a boxba, így már csak az egy kiállásos taktikán lévő Kornél Bana és a két kiállásos taktikán lévő Szantai Zoltán, Kocka és Lorant küzdött a 2. pozícióért. Ez a közdelem viszont roppant szorosra és kiélezettre sikeredett. Szinte kanyarról kanyarra “gyilkolták egymást:)

01_04

A második kerékcserék után változott a helyzet. Mivel Kornél Banának már nem kellett kijönni többet a versenyben vezető Joky-nak viszont igen ezért a McLaren színeiben induló pilóta ideiglenesen átvette a vezetést. A harmadik helyért tovább kergetőzött Szantai Zoltán, Lorant és Kocka.
Néhány körrel a vége előtt a frissebb gumikon lévő Joky megelőzte Kornél Banát így újból Ő haladt az első helyen.

01_05

A harmadik helyen Szantai Zoltánnak sikerült kis előnyt kiautózni a mögötte lévőkhöz képest, mivel Kocka és Lorant nemegyszer egymásnak feszültek és a nagy csatákban némi időt vesztettek.

01_06

A versenyt Joky nyerte meg, mögötte az egy kiállásos taktikával versenyző Kornél Bana futott be.  A harmadik hely Szantai Zoltáné lett. A negyedik helyért vívott csatának drámai vége lett. Loránt üzemanyaga elfogyott a kör legvégén így néhány méterre a célvonaltól volt kénytelen leparkolni az autót. Így Kocka lett a negyedik. Mögötte Somogyi Péter és Lacesz futott be. Végül Loránt mint az utolsó körhátrány nélküli pilóta a 7 helyen végzett. aracco, Nagy Attila és Ngtx ért el még értékelhető eredményt.

Gratulálunk minden célba érkezőnek!

A bajnokság első futama roppant szoros és drámai csatákat hozott. Szinte biztos, hogy a következőkben is hasonló lesz a helyzet. Július 17-én találkozunk Sepang-ban. Addig is eredményes felkészülést kíván a PerfectSim League csapata!

 

Aracco