RR – GTR2 – 2018 – Versenykiírás

A bajnokság fő támogatója a

szimulátor és virtuális valóság élményközpont!

 

 Nyeremények 

Azon nevezett versenyzők között, akik a 7 futamnapból 6-ot teljesítenek, azaz az egyes futamnapok mindkét versenyén részt vesznek, a bajnokság végén kisorsolunk:

  • 3 db. egyenként 5 Euro értékű Steam feltöltést Floszmann Balázs csapattársunk jóvoltából.
  • 3 db. 1 órás szimulátorélményt a Hyp-R Zone szimulátorközpont jóvoltából.

A nyeremények készpénzre nem válthatók és másra át nem ruházhatóak! A sorsolásban a PerFectSim League szervezői (Somogyi Péter, Paár Vilmos, Bana Kornél, Floszmann Balázs) nem vesznek részt!

 

 Rövid ismertető 

A bajnokságot a RaceRoom-al játszuk. Nem lesz elég az ingyenes alapjáték, kell legalább egy GTR2-es autóval, illetve rendelkezned kell azzal a pályával ahol épp versenyzünk.

A verseny egyéniben zajlik és 2 fős csapatbajnokság is lesz.

A verseny 7 különböző helyszínen zajlik, helyszínenként 1 időmérő és 2 verseny lesz.
Az 1. verseny normál, míg a 2. fordított rajtráccsal indul. A fordított rajtrács alapja az első verseny beérkezési sorrendje, mely az első 15 helyen beérkező versenyzőt érinti.
Aki megnyeri az első futamot, az a 2. futamon a 15. helyről, míg aki az elsőn 15 helyen ér célba, az a 2. verseny pole pozíciójából indul.


 Használható autók 

  • BMW M3 GT2
  • CADILLAC CTS-V.R
  • CHEVROLET CORVETTE C6R GT2
  • RUF RT12R

FONTOS:
A jelentkezéskor mindenki köteles megadni, hogy  milyen autóval és melyik skinnel megy. Mindenki köteles más-más skint használni. Amennyiben egy másik versenyző által már lefoglalt skint szeretnél mégis, akkor neked kell egyeztetned az azt lefoglalóval, hátha átadja neked és neki megfelel más is. Ha sikerül megegyezni, közöljétek a változást a jelentkezési topicban! Természetesen aki lefoglalt már egy skint, az nem köteles átadni másnak.

 


 Jelentkezés 

A fórumban a megfelelő topicban, vagy ide kattintva jelentkezhetsz!

Jelentkezésnél kötelezően megadandó adatok:
– Név
– Autómárka (amivel részt veszel a bajnokságban)
– Skin rajtszáma (amivel részt veszel a bajnokságban)
– Csapat neve (csapattárs is megjelölhető)

A jelentkezés lezárult, a helyek elfogytak.

(A jelentkezési határidőn túl a szervezők beleegyezése szükséges a bajnokságban való részvételhez.)

CSAPATALAKÍTÁS:
2 fős csapatokat kell alakítanotok (ha valakinek nem jutna csapattárs, attól még természetesen versenyezhet). A csapatalakítást teljesen rátok bízzuk, bárki bárkivel tömörülhet egy csapatba függetlenül attól, milyen autóval vesz részt a bajnokságban. Beszéljétek meg ki kivel lesz egy csapatban, találjatok ki egy jól hangzó csapatnevet és a jelentkezésnél ezt adjátok meg.
Aki netán még nem talált csapattársat, ettől még jelentkezhet nyugodtan, a csapat alakítása után viszont kérjük a jelentkezős topicban megírni a csapat nevet és a tagjait.

 


 Szerver 

(2017. december 17-től)

A bajnokság versenyeit a saját szerverünkön futtatjuk. Kéthetenként szombat este (az előző futam vége után) állítjuk át a következő pályára a szervert, amikortól már lehet a saját időbeosztásotoknak megfelelően szabadedzéseket futni, a szerver 24 órán keresztül üzemel.

Amennyiben a köztes hétvégén FunRace szerveződik, akkor az aktuális bajnoki futam után az adott Funrace szabadedzése kezdődik és csak a Funrace vége után indul a következő bajnoki futam szabadedzése.

név: Perfectsim GTR2
jelszó: PSL


 Versenykörülmények 

A futamok kéthetente szombatonként, 19:30-órás kezdettel rendezzük.

– Időmérő: 15 perc
– Futam: 2 x 20 perc
  2. futam (az első 15 beérkezőnek) fordított rajtráccsal

– Gumikopás: normal
– Nincs kötelező boxkiállás
– Üzemanyag fogyasztás: normal
– Nehézség: Get Real
– Sérülés: reális
– Zászlóhasználat: mind bekapcsolva Óvás 

Lehetőséged van óvásokat leadni, a futamot követő 24 órában. (vasárnap 20 óráig!) Óvás előtt nézd meg a visszajátszást és nemcsak a te, hanem a másik fél szemszögéből is, ne hirtelen haragból óvj!
Az óvásokat itt teheted meg:  Óvás – topic

Az alábbi formula szerint óvhatsz:
Név: a játékban használt neved
Óvott: az óvott fél játékban használt neve
Körszám és helyszín: az eset melyik körben történt és a pálya melyik részén
Leírás: rövid leírás az esetről

Csak a fentiek szerinti óvást fogadjuk el!

 


 Pontozás 

Egyéni verseny:
Az alábbi táblázatban látható pontszámok fognak számítani. Mindkét versenynél, a normál (főfutam) és a fordított rajtrácsosnál (mellékfutam) is ezeket a pontszámokat lehet megszerezni.

Az összpontszámba a 6 legjobb versenynap futamai kerülnek beszámításra! Ez azt jelenti, hogy adott napi versenyhelyszíneken a fő- és mellékfutamon összesen szerzett eredmények közül a legrosszabb ponteredményt hozót emeljük ki, vesszük ki mindenki összpontszámából.
Tehát ha valakit nagyon hátrányosan érint egy esetleges versenybaleset, vagy egy versenynapon nem tud megjelenni más elfoglaltsága miatt, még nem fog nagy hátrányba kerülni az összetett verseny alakulásában.

Csapatverseny:
A csapatversenybe a két csapattag egyéni versenyben elért pontszámainak összegét számoljuk be. A csapatversenynél nem lesz dobós futam, az összes megszerzett pont beleszámít majd. 

Helyezés Pontszám
1. hely 40 pont
2. hely 35 pont
3. hely 30 pont
4. hely 27 pont
5. hely 24 pont
6. hely 21 pont
7. hely 18 pont
8. hely 16 pont
9. hely 14 pont
10. hely 12 pont
11. hely 10 pont
12. hely 9 pont
13. hely 8 pont
14. hely 7 pont
15. hely 6 pont
16. hely 5 pont
17. hely 4 pont
18. hely 3 pont
19. hely 2 pont
20. hely 1 pont

 


 Versenynaptár 

December 30-án (19:30-tól) egy különleges FUN-TESZT versenyt szervezünk ezekkel az autókkal. A cél, hogy az ünnepek közt autózzunk egy élvezeteset, közben érezzünk rá a bajnokságban használt autóinkra (ezért mindenkit arra kérünk, azzal az autóval vegyen részt a fun-teszten, amellyel a bajnokságban is fut majd).
A FUN-TESZT  futam részleteit majd később a facebook csoportunkban közöljük, a pálya már biztosan: NORDSHLEIFE – 24 Hours (25.378 km) lesz.

Sorsz. Pálya Időpont
1. Slovakia ring 2018. 01. 13.
2. Brands Hatch Indy 2018. 01. 27.
3.  Nürburgring GP 2018. 02. 10.
4. Salzburgring 2018. 02. 24.
5.  Sonoma Raceway Long 2018. 03. 10.
6. Monza GP 2018. 03. 24.
7. Imola 2018. 04. 07.